Historien om Skolejobs.dk

Skolejobs.dk blev grundlagt i august 2008 af undertegnede, tidligere skoleleder Jakob S. Funk.

Ideen til Skolejobs.dk opstod i 2007, da vi skulle finde en ny fysik/kemilærer til overbygningen på Egeskovskolen i Viborg Kommune, hvor jeg på daværende tidspunkt var skoleleder.

I første omgang benyttede vi kun de gratis medier til formidling af stillingsannoncen. Det gav mange ansøgere, men ingen af ansøgerne var kvalificeret til jobbet. I bestræbelserne på at finde en kvalificeret kandidat, genopslog vi stillingen og betalte flere medier for publicering af annoncen. Inden den rette kandidat blev fundet, havde skolen brugt ”en mindre formue” på annoncering – penge som jeg meget hellere ville have brugt på skolens drift.

Jeg tænkte, at jeg nok ikke var den eneste skoleleder der hellere ville bruge skolens penge på skoledrift, end på dyrt købte jobannoncer – men på det tidspunkt fandtes der ingen alternativer!

Ideen med Skolejobs.dk var, at skabe et niche online-medie, der kun henvendte sig til kvalificerede jobsøgende indenfor grundskoleområdet. Det skulle være billigt for skolerne at benytte mediet og det skulle være et funktionelt, overskueligt og præsentabelt medie, fri for forstyrrende elementer som reklamer, popups og lignende. Desuden skulle alle annoncer på Skolejobs.dk være relevante for kvalificerede kandidater indenfor grundskoleområdet.

Målet var, at samle ”alle” stillingsannoncer på skoleområdet på et medie, således skolerne havde et medie hvor de kunne få præsenteret deres ledige stillinger for de bedst kvalificerede kandidater, uden at skulle betale en mindre formue – og at skabe et medie hvor kandidaterne kunne få et samlet overblik over skolernes annoncer, uden at “klikke rundt” på mange forskellige sider.

Mit personlige mål var, at jeg igennem Skolejobs.dk skulle opretholde mit lønniveau fra min tid som skoleleder og at jeg således med et relativt lavt udgiftsniveau kunne bibeholde de lave priser for skolerne.

Efter godt 10 år er målet det samme.
Skolejobs.dk er siden 2008 vokset år efter år og er i dag det absolut markedsførende medie med målrettet stillingsformidling indenfor skoleområdet. I dag formidles ca. 85 % af alle folke-, privat-, fri-, special- og efterskolernes stillingsannoncer på Skolejobs.dk.

Skolerne får annoncerne publiceret på Skolejobs.dk som enkeltannoncer, igennem abonnementer eller via kommuneaftaler. Skolejobs.dk har i gennemsnit ca. 2.000 daglige læsere og annoncerne på Skolejobs.dk læses i gennemsnit 4.500 gange hver dag.

Konceptet er klart og enkelt.
Hos Skolejobs.dk er vi nemme at kontakte, således skoler såvel som kandidater altid får en nærværende, hurtig og god service. Skolejobs.dk fremstår altid som et præsentabelt og enkelt medie, der har budskabet fra skole til kandidat i fokus. Derfor forbliver Skolejobs.dk fri for forstyrrende elementer som reklamer, popups o.lign. Hos Skolejobs.dk skal skolerne altid have mulighed for at formidle stillingsannoncer til en absolut overkommelig pris, således der er flere penge til skolens drift.

Hvad nu?
Målet er fortsat at udbygge Skolejobs.dk, således endnu flere skoler igennem Skolejobs.dk finder kvalificerede kandidater til de ledige stillinger. Jeg er overbevist om at målet kan nås igennem fastholdelse af ovennævnte værdier, mål og koncept, samt en vedholdende og engageret arbejdsindsats. Væksten i de kommende 10 år når ikke samme niveau som de første 10 år, men vi vil til stadighed arbejde på, at Skolejobs.dk forbliver mediet hvor skoler og kandidater mødes.

Tak for din interesse for Skolejobs.dk

Venlig hilsen
Jakob S. Funk